HTML

Tudomány/Koalíció

Friss topikok

AAAS

Nincs megjeleníthető elem

OSTP

Nincs megjeleníthető elem

EU - Research Policy

Nincs megjeleníthető elem

The Royal Society

Nincs megjeleníthető elem

The National Science Foundation

Nincs megjeleníthető elem

az állam pénzügyi bajai és a tudomány

2008.02.22. 04:33 FGy_SciCom

Vajon mikor jön el az az idő, amikor egy magyar rektor olyan határozottan fordul oda a kampány idején a jelöltekhez, mint Robert C. Dynes, a University of California rektora? Nyílt levelében világosan megfogalmazta a tudomány szerepét a gazdasági válság megoldásában és egyértelmű válaszat kért javaslataira a kalifornai vitára érkező jelöltektől.
Tanulságos, hogy  az egész nyilatkozat az alapkutatásról szól, de közvetlenül és egyértelműen a gazdasági versenyképesség szemszögéből:
"
Do candidates see the link between drastic state budget cuts and the vitality of our colleges and universities? Do they believe research universities are the engines of innovation that fuel our economic success — or, to ask the question more directly, do they agree that California has become one of the world's largest economies, with a highly skilled workforce, due largely to state and federal investments in research and education?"
Rövidesen megkérdezzük Dynes professzort, hogyan értékeli a reaciókat?



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomanykoalicio.blog.hu/api/trackback/id/tr68349342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása